zaglavlje  
„Дете је књига из које читамо
и у коју бисмо требали писати“
   
  ПОЧЕТНА::
   

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА, од 3. до 9. октобра 2022.

Активности поводом Дечије недеље у нашој школи биле су разноврсне и бројне. Труд и машта наших ученика, њихових учитеља и наставника улепшали су сваки дан у овој недељи. Припремили су много тога- опширније

У сликама:

 

ОГЊЕН ПАНТИЋ, УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ, школске 2021-2022.

 

23.02.2022.OБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА


Поводом тога током целе недеље у матичној школи, као и у свим издвојеним одељењима је спроведено више активности са циљем промовисања превенције и заштите од свих облика и нивоа насиља. У складу са епидемиолошким мерама, програми, активности и радионице су организоване по одељењима, односно по групама одређених одељења.
Ученици трећег разреда из ИО Цикоте су то обележили на следећи начин:

 

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА- 24.02.2021.


Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележили смо 24. фебруара 2021. године.
Поводом тога током целе недеље у матичној школи, као и у свим издвојеним одељењима је спроведено више активности са циљем промовисања превенције и заштите од свих облика и нивоа насиља. У складу са епидемиолошким мерама, програми, активности и радионице су организоване по одељењима, односно по групама одређених одељења.
Ученици од првог до четвртог разреда матичне школе су одржали радионице посвећене дечјим правима, толеранцији, уважавању... Поруке су послали путем заједничког паноа, као и путем видео снимака.
Активности су спрoведене и у издвојеним одељењима у Цикотама, Јаребицама и Ступници: Овој теми посвећени су били часови одељењског старешине у свим одељењима од петог до осмог разреда. Путем постера и паноа истакнутих у учионицама и холу школе указали су на значај развијања сарадње и уважавања и конструктивне комуникације.
Вероучитељ Драган Радичевић је осмислио две презентације под насловом „Нећу да се бојим“ и „Не бој се!“

ВИДЕО- Међународни дан борбе против вршњачког насиља!

 

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ-28.02.2020.


Поводом Националног дана књиге ученици нижих разреда са својим учитељима, наставницима српског језика и библиотекарима у различитим просторима школе(холу, ходницима и школској библиотеци) обележили су на примерен начин овај дан. Ученици су читали изреке са паноа, народне изреке окачене на степеништима наше школе а своје стихове другарима и нама подарили су мали песници, ученици четвртог разреда који су своје стихове читали у школској библиотеци. СНИМАК1 СНИМАК2

Своје стихове другарима и нама подарили су мали песници, ученици четвртог разреда који су своје стихове читали у школској библиотеци.

 

ДОКУМЕНТАРНА ИЗЛОЖБА-10.10.2019.


Поводом обележавања 180. година постојања и рада, наша школа , у сарадњи са удружењем грађана „Меморијал Драгинац“ приредила је 10. октобра 2019. године отварање документарне изложбе, ауторке Драгице Савичић, наставнице историје у школи.

.

Директорка школе, Светлана Алимпић Ђокић рекла је да је  кроз ову школу прошло доста угледних људи, 14. доктора наука, неколико академика и других значајних личности који су својим знањем и радом представљали Горњи Јадар много даље од Лознице и Драгинца. О поставци је говорио Љубисав Рашевић, потпредседник „Меморијала Драгинац“, док је изложбу свечано отворио Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице.

На изложби су представљени историјски извори о основној школи у Драгинцу сачувани у Архиву Србије, Међуопштинском историјском архиву у Шапцу, Универзитетској библиотеци, Народној библиотеци Србије, Музеју Јадра у Лозници, Библиотеци Вуковог завичаја, школској архиви и приватним албумима.

 

МАЛА МАТУРА-14.06.2019.


Данас је у нашој школи прослављена мала матура нижих разреда.Ученици четвртог одељења и њихова учитељица, свечаном приредбом и пригодном прославом обележили су крај свог четверогодишњег дружења.Ученици су пред родитељима и запосленима показали своје таленте и на најлепши начин, веома емотивно се опростили од своје учитељице.Остаје један диван тренутак за памћење код свих који су били присутни.

Видео материјал:

 

(12.10.2018.) ДРАГИНАЦ ОД 1902 до 1941. године-ВИДЕО

Проф. Драгица Савичић, ауторка изложбе "Варошица Драгинац од 1902. до 1941. године
Прочитај више>


БЕЛЕЖЕНИ НОВОГОДИШЊИ И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ-29.12.2017.


У петак, 27.12.2017. у нашој школи одржана је приредба у којој су учествовали ученици наше школе.Школа је попримила свечани и празнични изглед од јелки, украса, паноа и других празничних радова које су ученици уз помоћ својих наставника и учитеља на секцијама припремили-погледајте.Изведене су представе:Оцене, Ординација, Картон сити, Модна ревија, Како се развијала пекара Тодоровић.Представе су припремљене са великим ентузијазмом и љубављу.Наши ученици, њихови родитељи и запослени у школи пропратили су програм са пуно смеха и задовољства.После програма уследило је дружење запослених.

Жири, у саставу:

  • Велизар Кондић, директор
  • Јасмина Андрић, педагог
  • Душица Аћимовић, наставник ликовне културе

донео је одлуку да прва награда припадне представи-Картон сити.

После прoграма уследило је дружење запослених.

НАША ШКОЛА У ОКТОБРУ 2014.


   

У НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ СА ОСМЕХОМ-МАСКЕМБАЛ

За крај првог полугодишта у нашој школи, у петак, 27.12.2013. године, припремљен је Новогодишњи програм. Ученици нижих и виших разреда, насмејали су све присутне.Програм је био занимљив и оргиналан.Своје маске показали су ученици нижих и виших разреда.Маскембалу су, поред ученика и наставника присуствовали и родитељи ученика.

СВОЈЕ МАСКЕ НАЈПРЕ СУ ПРЕДСТАВИЛИ УЧЕНИЦИ НИЖИХ РАЗРЕДА
УСЛЕДИЛЕ СУ МАСКЕ ВИШИХ РАЗРЕДА
ПОБЕДНИЧКЕ МАСКЕ
1.МЕСТО
 
2.МЕСТО

Тако је гласао жири у саставу:

  1. Славица Николић-библиотекар
  2. Јованка Мијић-наставник биологије
  3. Неда Трипковић-наставник ликовне културе

После маскембала и завршетка програма уследило је дружење запослених уз свирку и диван глас колеге.

 

РАДУЈМО СЕ НОВОГОДИШЊИМ И БОЖИЋНИМ ЧЕСТИТКАМА-школска 2013/2014.
...
sl1
sl2
sl3
fot10
fot11
fot12
Новогодишњи програм-ШКОЛСКЕ 2012/2013.
fot1
fot2
fot3
fot4
fot5
fot7
fot6
fot8
fot9
СЛИКЕ ШКОЛЕ
biblioteka
digitalni
hol
sala 
hol2
zbornica