zaglavlje  
„Дете је књига из које читамо
и у коју бисмо требали писати“
   
  ПОЧЕТНА::
   

ДОКУМЕНТАРНА ИЗЛОЖБА-10.10.2019.


Поводом обележавања 180. година постојања и рада, наша школа , у сарадњи са удружењем грађана „Меморијал Драгинац“ приредила је 10. октобра 2019. године отварање документарне изложбе, ауторке Драгице Савичић, наставнице историје у школи.

.

Директорка школе, Светлана Алимпић Ђокић рекла је да је  кроз ову школу прошло доста угледних људи, 14. доктора наука, неколико академика и других значајних личности који су својим знањем и радом представљали Горњи Јадар много даље од Лознице и Драгинца. О поставци је говорио Љубисав Рашевић, потпредседник „Меморијала Драгинац“, док је изложбу свечано отворио Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице.

На изложби су представљени историјски извори о основној школи у Драгинцу сачувани у Архиву Србије, Међуопштинском историјском архиву у Шапцу, Универзитетској библиотеци, Народној библиотеци Србије, Музеју Јадра у Лозници, Библиотеци Вуковог завичаја, школској архиви и приватним албумима.

 

МАЛА МАТУРА-14.06.2019.


Данас је у нашој школи прослављена мала матура нижих разреда.Ученици четвртог одељења и њихова учитељица, свечаном приредбом и пригодном прославом обележили су крај свог четверогодишњег дружења.Ученици су пред родитељима и запосленима показали своје таленте и на најлепши начин, веома емотивно се опростили од своје учитељице.Остаје један диван тренутак за памћење код свих који су били присутни.

Видео материјал:

 

БЕЛЕЖЕНИ НОВОГОДИШЊИ И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ-29.12.2017.


У петак, 27.12.2017. у нашој школи одржана је приредба у којој су учествовали ученици наше школе.Школа је попримила свечани и празнични изглед од јелки, украса, паноа и других празничних радова које су ученици уз помоћ својих наставника и учитеља на секцијама припремили-погледајте.Изведене су представе:Оцене, Ординација, Картон сити, Модна ревија, Како се развијала пекара Тодоровић.Представе су припремљене са великим ентузијазмом и љубављу.Наши ученици, њихови родитељи и запослени у школи пропратили су програм са пуно смеха и задовољства.После програма уследило је дружење запослених.

Жири, у саставу:

  • Велизар Кондић, директор
  • Јасмина Андрић, педагог
  • Душица Аћимовић, наставник ликовне културе

донео је одлуку да прва награда припадне представи-Картон сити.

После прoграма уследило је дружење запослених.

НАША ШКОЛА У ОКТОБРУ 2014.


   

У НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ СА ОСМЕХОМ-МАСКЕМБАЛ

За крај првог полугодишта у нашој школи, у петак, 27.12.2013. године, припремљен је Новогодишњи програм. Ученици нижих и виших разреда, насмејали су све присутне.Програм је био занимљив и оргиналан.Своје маске показали су ученици нижих и виших разреда.Маскембалу су, поред ученика и наставника присуствовали и родитељи ученика.

СВОЈЕ МАСКЕ НАЈПРЕ СУ ПРЕДСТАВИЛИ УЧЕНИЦИ НИЖИХ РАЗРЕДА
УСЛЕДИЛЕ СУ МАСКЕ ВИШИХ РАЗРЕДА
ПОБЕДНИЧКЕ МАСКЕ
1.МЕСТО
 
2.МЕСТО

Тако је гласао жири у саставу:

  1. Славица Николић-библиотекар
  2. Јованка Мијић-наставник биологије
  3. Неда Трипковић-наставник ликовне културе

После маскембала и завршетка програма уследило је дружење запослених уз свирку и диван глас колеге.

 

РАДУЈМО СЕ НОВОГОДИШЊИМ И БОЖИЋНИМ ЧЕСТИТКАМА-школска 2013/2014.
...
sl1
sl2
sl3
fot10
fot11
fot12
Новогодишњи програм-ШКОЛСКЕ 2012/2013.
fot1
fot2
fot3
fot4
fot5
fot7
fot6
fot8
fot9
СЛИКЕ ШКОЛЕ
biblioteka
digitalni
hol
sala 
hol2
zbornica